Sisteme de alarmare pompierei voluntari.

 

Aceste sisteme au destinatie aproape exclusiv industriala, si anume in zone unde factorul om ( salariatul cu atributii contractuale prin organigarama intreprinderii, de participare la stingertea eventualeleor incendii ) este esential, in momentul in care au loc stingerea de incendii.

Ce stie acest sistem ?

Prin intermediul acestui sistem in momentul in care la remiza PSI este anuntat un incendiu, pompierul de serviciu (care are un panou sinoptic in fata lui), apasa un buton, care determina pornirea unor hupe de mare putere si a unor semnalizatoare optice ( girofaruri ) care sunt amplasate exact acolo unde cei care trebuie sa participe la stingerea incendiilor, muncesc.

Pe panoul sinoptic de la remiza PSI se vor aprinde dispozitive luminose, care atesta cate puncte de alarmare locala functioneza, asigurand in acest fel pompierului de serviciu o imagine incipienta a alarmei in incinta.

Pasul doi este acela in care fiecare salariat cu atributii stabilite prin organigrama societetii, apasa un buton local de confirmare, care determina schimbarea culorii pe panoul sinoptic in dreptul acestuia, acest aspect arata in permanenta la remiza PSI cate persoane stiu si vor face ceva in scopul stingerii incendiului, aspect extrem de important in luarea deciziei de catre pompierul de serviciu, de suplimentare de ajutoare (pomieri militari, armata, ALA etc..) in timp util.

In aceste cazuri informatia are o importanta determinanta pentru buna functionare a planului local de stingere a incendiului.

Instalatia functioneaza in centre industriale strategice din Romania.

office@dtel.ro